Sarah Jefferys creates a passive house in Brooklyn with a cedar room divider

Sarah Jefferys creates a passive house in Brooklyn with a cedar room divider

American studio Sarah Jefferys Structure has renovated a slender townhouse in brooklyn with ethereal interiors and a cedar display screen on the facade to fulfill Passive house requirements.

Positioned within the Park Slope neighborhood, the Passive Home undertaking concerned the renovation of a three-story brick-fronted townhouse inbuilt 1921 and owned by a household of 4.

Sarah Jefferys Structure + Interiors reworked a Brooklyn townhouse right into a passive home

Based mostly in New York Sarah Jefferys Architecture + Interiors sought to create an environment of quiet residing with parts that pay homage to the household’s Indian and Danish roots.

Moreover, the crew wished the three,000 sq. foot (279 sq. meter) constructing to align with Passive house vitality effectivity requirements.

Brooklyn Passive House Interior
Top quality home windows have been put in

To drastically cut back heating and cooling necessities, the crew put in triple glazing Zola home windows, which are sometimes utilized in passive homes. The partitions have been rebuilt to create an hermetic envelope, which included the addition of cellulosic insulation.

The crew additionally added an electrical warmth pump and an vitality restoration ventilator, which helps purify the air.

Whereas the entrance facade was saved intact, the rear wall was largely glazed. To supply privateness and modulate incoming daylight, the crew added a intelligent cedar display screen that acts each as “a sculpture and a veil”.

Brooklyn Passive House with Dutch Furniture
White oak was used to enrich the intense colours

Within the slender residence, the crew integrated pops of shade and pale supplies comparable to white Oak.

“We strategically used mild hues and reflective supplies, and created an ethereal atmosphere to offset the slim footprint of the townhouse,” the crew mentioned.

The bottom flooring has an open plan and accommodates the widespread areas.

Brooklyn Passive House Kitchen
Reflective and light-weight supplies helped the studio meet environmental requirements

Ahead is the saloon, the place there’s a blue Dwelling Divani couch, rattan chairs from Fritz Hansen and one Muuto desk.

A wood-burning hearth, a characteristic not typically present in passive homes, sits between the lounge and the eating room.

To scale back emissions from the fireside, the architects added a triple-glazed glass enclosure and an exhaust fan with an insulated hood. Nonetheless, due to the chimney, the home doesn’t absolutely meet the PHIUS certification necessities, mentioned the architect.

The all-white eating room is furnished with Ant chairs by Arne Jacobsen and a PH50 pendant by Poul Henningsen. Simply past is the “kitchen centerpiece”, which is framed by an LED mild cove.

Brooklyn Passive House White Staircase
The staircase has a skylight above

“The cove of sunshine acts as a dividing level – a top level view – and gives an atmospheric glow all through the kitchen,” the crew mentioned.

Along with particular lighting, the kitchen options slatted wooden cabinetry, yellow pendants from Louis Poulsenand an island topped with Glassos crystallized glass.

A part of the island consists of a slab of raw-sawn white oak, lined with bar stools.

Brooklyn Passive House Living Room From Above
The lounge has a Muuto desk

“The gorgeous juxtaposition between Glassos and white oak exemplifies the character of the kitchen as each a sensible work house and a soothing house for entertaining,” the crew mentioned.

A sky-lit staircase results in the higher ranges. The primary flooring homes the master suite and toilet, in addition to an workplace, all organized alongside a hallway lined with frosted glass.

The main bedroom has a BoConcept mattress, sconces by Robert Dudley Finest for Bestlite and a graphic blanket by Pia Wallén for HAY. The toilet is adorned with matte glass and spherical tiles by Ann Sacks.

The workplace is imbued with a “contact of nostalgia”. Components embrace a Hans Wegner armchair, a Danish teak chest of drawers and a copper pendant lamp from 1962 by Jo Hammerborg.

Brooklyn Passive House Bathroom
Vivid colours have been used all through

The higher stage accommodates a den and two further bedrooms. The home additionally has a cellar.

Different Brooklyn townhouses embrace a house by Space4Architecture that includes an open-air staircase and minimalist decor, and the family home of architects Fanny and Matthew Muellerwhich options floating steps and a wooden and metal deck.

Pictures is by Sarah Jefferys Structure.

#Sarah #Jefferys #creates #passive #home #Brooklyn #cedar #room #divider

Leave a Reply

Your email address will not be published.